Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
johannes1 - 02-05-2014 15:20:44
Geldzaken & Recht

Overheids verplichting digitaal

De vraag gaat v e e l verder, dan hier gesteld !

de kwestie is nl. in hoeverre worden we - met opzet - geleidelijk aan van onze grondrechten beroofd en meer en meer in een keurslijf gedwongen.
deze keer gaat 't hier om al dan niet digitaal krijgen/invullen van benodigde info, een andere keer om 't doen van de aangifte voor de inkomstenbelasting, vervolgens om 't aanvragen van een rijks/gemeentelijk document, vergunning of wat dan ook.
een van de beantwoorders, hierboven, stelt, dat je dan maar naar vrienden, familie of kennissen moet gaan om te laten printen maar dát is nu juist 'een brug te ver '.
0ok het gegeven, dat de kosten van een printer nu niet direct de pan uitrijzen .
het gaat om het principe.
we leven in een samenleving, waarin niet iedereen in staat is om digitaal te werken, dit gewoonweg omdat hij/zij dat niet kán, hetzij door verstandelijk onvermogen dan wel omdat die persoon daar niet in thuis is.
denk aan vele ouderen die niet met dit item vergroeid zijn en tóch zelfstandig willen blijven functioneren.
gelukkig lees is ietwat verder, dat de instantie - waar 't hieer om ging - meteen positief gereageerd heeft.
hopelijk blijft dát ook zo.
kaasbroodje: wat fijn dat jij dit allemaal zo goed kent en onder jouw 'pet' hebt, proficiat !