Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

boeboelientje
boeboelientje - 02-05-2014 15:36:51
Geldzaken & Recht

Huisbaas doet niets aan noodzakelijke onderhoud huurhuis

[quote=tijger1 schreef op vrijdag 2 mei 2014, 15:00]persoonlijk zou ik dat een rampzalige toestand vinden. ik vraag mij dan ook in gemoede af of het door u bewoonde pand wel officieel gesplitst is, zeker gezien uw problemen met de belastingdienst.

en dan nog een boiler van 15 liter voor drie huishoudens?

u woont er sinds oktober maar wonen uw buren daar al langer? wat betalen zij voor de voorzieningen? krijgen ze daarover nog jaarlijks een afrekening?

ook deze kwestie zou ik maar eens voorleggen aan het juridisch loket om na te gaan wat op dit gebied uw rechten zijn.

pffff....ga nu echt het allerergste vrezen inzake de splitsing...
aangezien ik, door werkzaamheden die ik verricht voor mijn werkgever, toegang heb tot de gegevens van het kadaster (online), heb ik maar even weer een kijkje genomen in de gegevens van het pand waar wij woonachtig zijn en dat van onze buren in het pand (die hebben een eigen voordeur dus niet die van ons, wij delen wel onze voordeur met onze bovenbuurman) op nr 151. kadaster zegt dat 153 (daar wonen wij) gesplitst is in huisnummers 153 (dat staat op ons huurcontract) en 153a (dat is onze bovenbuurman). 153 is volgens het kadaster geen woonadres maar een postadres (?????) en 153a is wel een woonadres. alle post voor zowel ons als de buurman (die dus op 153a woont) wordt gericht aan 153. ook daarnet gecheckt bij gemeente-administratie (ik werk daarvoor) en het blijkt dat er op 153 (ons adres dus) maar liefst 26 personen staan ingeschreven (?????????). nu gaat mij wel wat dagen, aangezien er soms stapels post binnenkomt met allerlei namen van mensen die wij (en de buurman ook) niet kennen of die hier woonachtig zullen zijn. kadaster meld dus dat 153 een postadres is en geen woonbestemming heeft, dus ik ga zelfs vrezen dat wij dus (als je het juridisch bekijkt) "illegaal" woonachtig zijn (??????). waarschijnlijk "verhuurd" de huisbaas dus ook postadressen voor geld (weet ik echter niet zeker, maar ga ik wel vermoeden). het viel ons en de bovenbuurman wel op dat de buitendeur wel erg vaak opengaat of dat wij soms individuen zien komen en gaan uit onze benedenhal met poststukken.

onze bovenbuurman is een maand eerder in het pand komen wonen dan wij (september 2013). het pand met nr 151 staat in het kadaster omschreven als een zeflstandig pand. 151 en 153 zijn dus nooit één geheel geweest. 151 wordt in het geheel aangemerkt als woonbestemming/woonadres (151 is ook in het bezit van onze huurbaas). na je laatste reactie even bij buren nagevraagd wat hun kale huurprijs is en hun kosten voor g/l/w. onze bovenbuurman betaalt e 450 kale huur en e 150 g/l/w. de buren van nr 151 betalen e 300 kale huur en ook e 150 g/l/w. ik dacht dat er altijd twee mensen woonden op 151 (die wonen er pas, pand stond (zo vanaf straatzijde te zien) al maanden leeg, ze wonen er nu ongeveer een kleine twee maanden) maar kreeg net te horen dat ze nog een huisgenoot hebben (hoort niet bij hun, dus andere huurder) die de achterkant van het pand huurt. hoeveel deze persoon betaalt weet ik niet en de buren ook niet, want hij is er nooit (volgens hen). wat ook vreemd was dat mijn benedenburen daarnet vroegen of er ook altijd iedere maand een man van de huurbaas persoonlijk langs komt om de huur contant te innen. bij hun is dit dus het geval en ze krijgen ook geen recu (hebben er wel naar gevraagd) maar kregen te horen "jullie vertrouwen ons toch". niet dat ik hier wat mee te maken heb (wij betalen met internetbankieren, net zoals onze bovenbuurman)...maar vind dit op zijn zachts toch wel heel opmerkelijk allemaal. ze schijnen ook geen huurcontract te hebben (en als ik kijk in gba op nr 151 zie ik alleen maar 1 persoon ingeschreven, een andere naam dan de buren)...pfff

los van de gebreken en de onveiligheid...maak ik me nu echt enorme zorgen over onze verdere situatie. de gemeente heeft ons uit coulantie weer ingeschreven (wel met een vermelding erbij), belastingsproblemen...waarschijnlijk wonen we zelfs "illegaal" (geen woonbestemming kadaster). had ik maar eerder e.e.a. nagecheckt, maar je gaat ervan uit dat je (als je van een bekende verhuurmakelaar) huurt..alles toch moet kloppen. dan nog maar te zwijgen over de eventuele overige "praktijken" van de huurbaas...