Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 07-05-2014 09:55:23
Voeding & Gezondheid

Administratiekosten kopen op afstand

[quote=daydealers schreef op woensdag 7 mei 2014, 09:38]b

het product wat door u is aangeschaft valt, gezien de hygiënische aard van het product, buiten het recht op retourneren binnen de zichttermijn. dit staat in de advertentie vermeldt zodat u hier op voorhand van op de hoogte kon zijn, tevens is er voor producten van deze aard een clausule opgenomen in de wet koop op afstand die de zichttermijn en het recht op retourneren nietig verklaart.
uiteraard gaan wij er niet van uit dat u tot in de puntjes geïnformeerd bent wat betreft de wet koop op afstand


daydealers.nl
u bent zelf niet tot in de puntjes op de hoogte van de wet koop op afstand. dit heeft nl niets te maken met de gewone bedenktijd, waar u op doelt. dit gaat over een non-conform product. het product beantwoord niet aan de overeenkomst. tenminste moet het product geschikt zijn voor normaal gebruik.

misschien zijn de onscherpe mesjes de baggerkwaliteit die u normaal verkoopt en mag je dat verwachten van de mesjes gezien de prijs, maar ze moeten wel kunnen scheren. de houders mogen sowieso niet defect zijn, dat is zeker een non-conformiteit. ook wel een ondeugdelijk product genoemd.

bij een non-conform product hoeft de consument geen kosten te maken te maken voor de retourkosten en/of administratiekosten. ook als het product om wettelijke redenen buiten de normale zichttermijn valt.
u mag dan wel opnieuw mesjes met houders sturen, maar die moeten dan zonder defecten zijn en geschikt zijn voor normaal gebruik.

nu weet u de puntjes ;-)