Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 07-05-2014 12:19:32
Voeding & Gezondheid

Administratiekosten kopen op afstand

[quote=daydealers schreef op woensdag 7 mei 2014, 09:38]het product wat door u is aangeschaft valt, gezien de hygiënische aard van het product, buiten het recht op retourneren binnen de zichttermijn.
dat is alleen geen uitzonderingsgrond. deze gaat er over een maand wel komen, als het goed is, maar dan wel alleen als het product verzegeld is.

[quote=daydealers schreef op woensdag 7 mei 2014, 11:10]het feit dat het hier een ondeugdelijk product zou zijn is niet bewezen, het feit dat het product in de ogen van de koper ondeugdelijk is en niet strekt met zijn/haar verwachtingen staat desalniettemin vast.
misschien iets om achter aan te gaan.

[quote=daydealers schreef op woensdag 7 mei 2014, 11:10]ondeugdelijke producten staan verder los van de wet koop op afstand maar vallen onder het algemene recht aangaande een koopovereenkomst tussen twee partijen, ongeacht of deze op afstand is geweest of niet.
ja, maar dan moet u het product vervangen. nadat de koper dit heeft ontvangen gaat de bedenktermijn lopen. en naar vaste jurisprudentie kan de koper ontbinden op grond van de wet koop op afstand voordat het product is ontvangen.

het lijkt mij goed dat u deze klacht gaat uitzoeken en als daaruit komt dat het product ondeugdelijk is u alsnog het volledige bedrag terugbetaald. u heeft in dat geval een dwingend regresrecht op uw leverancier.