Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 08-05-2014 10:10:37
Computers & Telefonie

Welke stappen kan ik tegen telfort ondernemen

Als het contract middels een leugen is aangesmeerd, kunt u een beroep doen op bedrog en dwaling (google maar even op die begrippen in de wet). daarmee is het nieuw afgesloten contract door u te vernietigen.

ook begrijp ik dat het contract op uw naam staat en niet op de naam van uw huisgenoot, dus u bent dit contract helemaal niet aangegaan. tenzij u uw huisgenoot gemachtigd heeft om namens u op te treden. u kunt ook nog de voicelog opvragen waarin telfort moet bewijzen dat u dit contract heeft afgesloten.

u kunt een aangetekende brief sturen naar telfort om het contract te vernietigen of u maakt gebruik van het contactformulier van telfort (zowel van glasvezel als van adsl) verzoek uitdrukkelijk om een schriftelijk antwoord binnen bijv 14 dagen.

komt u er niet uit met telfort, dan kunt u naar de geschillencommissie.

om het allemaal wat sneller te laten verlopen is flink lawaai maken op internet ook altijd een goede instaak. denk aan het radarforum, klacht.nl en de klachtenkompas.nl

telfort kan zich niet verschuilen achter de uitbesteding van de werving voor glasvezel, telfort blijft hoofdverantwoordelijk.

ik ga er hierbij vanuit dat er geen colportage aan dit contract vooraf is gegaan toen u glasvezel in uw huis liet aanleggen, waarbij u heeft getekend voor een glasvezel abonnement bij telfort.
maar ook dan moet het contract voldoen aan de colportagewet, waarbij de belangrijkste wel is dat u een getekend contract heeft gekregen met een ontbindingstermijn van 8 dagen.