Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alexishoop
alexishoop - 17-05-2014 19:18:36
Geldzaken & Recht

Belastingdienst keert tekort of geen zorg- en/of huurtoeslagen uit?

Je kan fouten in overeenkomsten in principe tot 5 jaar terug rechtzetten (langer als je gaat stuiten). dus alleen als er in alleen als er in 2007-2011 een huurtoeslag is aangevraagd, maar door een fout of foutieve berekening is afgewezen heb je nog recht op correcte herberekening.

de redenering is echter dat je dus een overeenkomst moet hebben, maar in geval van toeslagen is dat een beetje flauw, want je hebt in beginsel altijd een overeenkomst met de belastingdienst via je bsn nummer. dus een slimme advocaat kan nog korte metten maken met de beperkingen die de belastingdienst er oplegt.

vanuit de overheid is dit ooit zo bedacht omdat ze nu eenmaal jaarlijks een overheidsbegroting maken die sluitend moet zijn, elke aanpassing achteraf is hinderlijk en kostbaar (discutabel argument), maar diezelfde overheid had het ook kunnen weten dat er een aanspraak mogelijk was. de belastingdienst weet immers je inkomen en dus ook de kans op een toeslag.