Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 22-05-2014 10:38:34
Geldzaken & Recht

Vast aan contract

Nou, dat zou ik zo niet zeggen. je hebt binnen de bedenktijd gereageerd en de overeenkomst ontbonden. omdat je je via de elektronische weg heeft aangemeld, mag je je ook via de elektronische weg afmelden. dat is wettelijk zo geregeld. een aangetekende brief mag niet worden geëist, maar is wel veel veiliger. je moet alleen wel aannemelijk maken dat ze die mail ook inderdaad hebben ontvangen in hun mailbox. is er een ontvangstbevestiging van?

als ik jou was zou ik nu meteen een aangetekende brief sturen met daarbij de mededeling dat je zaterdag per mail gebruik hebt gemaakt van de wettelijke bedenktijd en dat je het wettelijk recht hebt dit via de mail te doen, omdat ook de overeenkomst per mail is aangegaan. die mogelijkheid moeten ze overigens ook bieden.

laat het niet op die factuur aankomen, die kan gewoon gecorrigeerd worden met alle gegevens en nogmaals ingediend.

er zit nog een haak en oog aan deze overeenkomst. het is nl een overeenkomst van opdracht. die kan door de opdrachtgever op ieder moment worden opgezegd. wel zal er dan bij een vaste tijdsduur gekeken worden (in dit geval 2 jaar) naar wat er dan toch nog moet worden betaald (en dit hoeft dan niet meer in termijnen, maar mag in een keer worden opgeëist). men kijkt dan naar het loon dat de opdrachtnemer en wat gezien de overeenkomst redelijk en billijk is. maar dat zal nooit de volle mep van het bedrag zijn. vooral als je aan het begin van de overeenkomst van opdracht zit, zul je veel minder hoeven te betalen, dan als je verder met ze in zee was gegaan.

hier worden processen om gevoerd, de rechter heeft de neiging om in het voordeel van de consument te beslissen.