Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mb
mbmichel - 25-05-2014 18:22:49
Huishouden & Energie

Installatiekosten vervanging douchebak

Mensen mensen mensen wat een drama allemaal, ik zat op het enige goede bericht te wachten van :



alfatrion


waarschuw redactie
zondag 25 mei 2014, 17:51

mij is niet duidelijk waarom karwei heeft besloten om een vervangende douchebak te leveren. doen ze dit uit coulance of omdat de douchebak ondeugdelijk is?

als de douchebak ondeugdelijk is dan heb je recht om alle gevolgschade vergoed te krijgen. bij wie je daarvoor moet zijn hangt af van het schadebedrag. als dit onder de vijf honderd euro blijft dan moet je daarvoor zijn bij de verkoper, maar anders bij een van de producenten. als het logo van karwij op de douchebak staat of de verpakking dan zijn ze een producent.

het recht op vervanging moet dan door de verkoper kosteloos worden uitgevoerd. de verkoper heeft geen recht op een gebruiksvergoeding voor het gebruik van het non-conforme goed. een afschrijving is dus niet gerechtvaardigd. uit een arrest van het europees hof van justitie blijkt dat u hierdoor niet ongerechtvaardigd verrijkt wordt. daarnaast kent de nederlandse wetgeving een specifiek artikel waaruit volgt dat het non-conforme goed voor risico en kosten van de verkoper blijft.

------------------------------------------

indien je niks te doen hebt of gewoon het antwoord niet weet ga dan wat nuttigs doen ipv dit forum te vervuilen. ciao ;--) ik stuur dit bericht wel even naar de karwei want zij kunnen het regelen met de fabrikant. nog even genieten van de zon, zouden jullie ook moeten doen