Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 25-05-2014 23:58:29
Vrije tijd & Tuin

Robomow - dure herstelkosten - fabrieksfout

Nederland is, als lidstaat van de europese unie, verplicht om de http://eur-lex.europa.eu/lexuriserv/lexuriserv.do?uri=celex:31999l0044:nl:html">consumptierichtijn te implementeren in haar wetgeving. nederland heeft slechts de vervaltermijn van twee jaar niet overgenomen. derhalve is de wettelijke garantie van tenminste twee jaar ook in nederland van toepassing.

=tijger1 schreef op zondag 25 mei 2014, 23:37: dat ding heeft het karen goed gedaan, dus was wel degelijk deugdelijk. maar alles slijt en heeft zijn onderhoud modig.
de wetgever heeft nu juist geen vervaltermijn opgenomen omdat de ondeugdelijkheid van een product zich ook vele jaren later kan openbaren. een product is ondeugdelijk wanneer het niet over de eigenschappen bezit die de koper gerechtvaardigd mocht verwachten. de koper mag in beginsel verwachten dat het product de kwaliteit en prestaties bied die voor producten van het zelfde soort normaal zijn (art. 2 lid 2 sub d http://eur-lex.europa.eu/lexuriserv/lexuriserv.do?uri=celex:31999l0044:nl:html">richtlijn 99/44/eg). dit product bood die kwaliteit niet omdat het een erkent productiefout heeft. dus is het ding ondeugdelijk.