Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 27-05-2014 17:04:16
Garantie & Verzekeringen

Reden weigering voorschot ww

Helaas is er wel een geldig argument.

voor het aannemen van een privaatrechtelijke dienstbetrekking is, naast de voor de werknemer geldende verplichting tot het persoonlijk verrichten van arbeid en de voor de werkgever geldende verplichting tot het betalen van loon, vereist dat de werkgever gezag kan uitoefenen over de werknemer. indien deze gezagsverhouding ontbreekt is geen sprake van een privaatrechtelijke dienstbetrekking. van werknemersschap in de zin van art. 31id 1 van de ww en de zw is dan geen sprake, zodat geen verzekering ingevolge deze wetten bestaat..


volgens vaste jurisprudentie van de centrale raad van beroep (crvb) wordt het bestaan van een arbeidsovereenkomst in een geval waarin een zoon in dienst van zijn vader werkzaam is in de regel niet aangenomen, omdat in de onderliggende arbeidsverhouding de familieverhouding een overheersende rol speelt en gewoonlijk de vereiste gezagsverhouding ontbreekt.

voor de volledige uitleg

klik http://www.wetboek-online.nl/jurisprudentie/ljnbd8556.html">hier