Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 30-05-2014 17:29:47
Geldzaken & Recht

Mensen langer laten werken voor pensioen

[quote=tijger1 schreef op donderdag 29 mei 2014, 13:37]en dit hoort eigenlijk ook niet bij vraag & antwoord, maar bij discussie, hoewel een discussie daarover ook zinloos is. het is door de regering besloten.

en vervolgens ontstaat er een discussie hoe oud mensen worden.
even wat zaken op een rijtje; die 40 dienstjaren zijn géén 40 pensioenjaren. in die tijd begon je met pensioenopbouw bij de leeftijd van 21 jaar en had je in 40 jaar een volledig pensioen opgebouwd. ts heeft dus 36 pensioenjaren en omdat de pensioenopbouw naar 50 jaar is gegaan moet deze dus nog 14 jaar opbouwen. tegenwoordig kan men al vanaf 17 jaar beginnen met pensioenopbouw. tijdens de ww periode gaat de pensioenopbouw gewoon door. hoe het daarna met eventuele vervolguitkering gaat weet ik niet dus waag ik mij daar ook niet aan. overigens moet je elk jaar een pensioenoverzicht ontvangen waarin staat hoeveel pensioen je hebt opgebouwd.