Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

alfatrion
alfatrion - 01-06-2014 00:04:13
Huishouden & Energie

Garantie of totale vergoeding laminaatvloer

Als ik u goed begrijp heeft de verkoper u alles geleverd, dus het laminaat, ondervloer en de montage. dit geheel is ondeugdelijk. en als ik u goed begrijp wil de verkoper alleen een nieuwe vloer aan leveren met bijbetaling en anders niets? dit is zeker onredelijk te noemen omdat dit neer komt op gedwongen winkelnering.

u heeft dan in eerste instantie recht op kosteloos herstel en vervanging. de verkoper heeft dan geen recht op een gebruiksvergoeding of iets dergelijks. wanneer herstel en vervanging niet mogelijk zijn dan heeft u recht op ontbinding. de ondeugdelijke vloer blijft daarbij voor risico en rekening van de verkoper. u heeft daarom in theorie recht op 100% van het aankoopbedrag. maar in de praktijk zijn rechter genegen om de verkoper wel een vergoeding te geven voor het gebruik van de vloer.

de vraag is dan wat is de levensverwachting van een dergelijke vloer. volgens de verkoper kennelijk 10 jaar. in dat geval is 10% per jaar redelijk. maar de levensverwachting van soort gelijke vloeren kan ook best hoger liggen. daarnaast kun u er zuinig mee zijn omgegaan. in deze gevallen moet het percentage natuurlijk naar beneden toe worden bijgesteld.