Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ridder_1
ridder_1 - 01-06-2014 13:33:48
Huishouden & Energie

Behangen

Ligt aan de periode dat het huis gebouwd is. in de winterperiode waarin het casco open en bloot staat en met veel regen zit er erg veel vocht in. een gemiddeld nieuwbouwhuis heeft ca 40 - 60% vocht en dat moet er uit tot circa 1-4%.
ondanks de oplevering moet u toch voorzichtig zijn met oa betonwanden (harde wanden) en gyprok of durox (zachte binnenwanden) zou eerst beginnen met een muur en dan kijken wat er gebeurt ook omdat u de komende zomermaanden niet stookt. een goede praktijkproef is : snij een doorzichtige plastic (vuilnis) zak open, of een stuk afdekfolie (let op geen flinterdun plastic huishoudfolie) en plak het plastic ( ca 40 - 50 cm breed en hoog) met goede kwaliteit schilderstape of duct tape op de muur rondom goed af, als er 24 - 36 uur later geen condens of waterdruppels onder het plastic zichtbaar is kunt u behangen, anders (helaas!) toch wachten, zonde van uw tijd en duur behang.