Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marcel75
marcel75 - 01-06-2014 18:27:03
Geldzaken & Recht

Overbruggings krediet

De gezamenlijke woning is niet als onderpand gegeven. er zal een onderhandse overbruggingslening verstrekt zijn met een zogenaamde "positieve/negatieve hypotheekverklaring". daarmee spreek je met je bank af dat als de bank dat wil, je me zult werken aan de vestiging van een hypotheekrecht en de woning niet zult verkopen of een extra hypotheek op zult vestigen zonder toestemming van de bank.

maar van de vestiging van een hypotheekrecht voor de overbruggingslening zal hier geen sprake zijn.

de rabobank wil nu de eigendom van de woning verandert inderdaad dat de overbruggingslening terugbetaald wordt. dat is ook wel logisch aangezien jij als uiteindelijk enig eigenaar ook niet opgezadeld wilt worden met die mogelijk toekomstige hypotheekvestiging voor de overbruggingslening.

doordat de rabobank nu de aflossing op jouw aflosnota zet, lijkt vreemd, maar is het niet. de overbrugging komt namelijk nog steeds volledig voor rekening van je ex. bij de verdeling zal namelijk op overwaardeberekening, de overbruggingslening van je ex in mindering op de vordering die je ex op jouw heeft moeten worden gebracht.

op die manier betaald je ex nog steeds zelf de overbruggingslening.

als dit tot een negatief bedrag leidt, dan zal je ex aan jouw een bedrag moeten betalen.

een beetje notaris zal dit (moeten) snappen en ook zeer waarschijnlijk zo op de nota van afrekening zetten.

dat de verdeling nu niet door kan gaan, is dan een gevolg van de financiƫle positie van je ex. en die zal het moeten oplossen met de bank.