Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lo
lovelysis - 03-11-2006 11:42:53
Geldzaken & Recht

hoogte betalingsregeling met incassobureau

een aantal jaar geleden ben ik zo stom geweest om een effecten-lease lening aan te gaan. we weten allemaal wat dat heeft opgeleverd. dacht ik na 5 jaar klaar te zijn zit ik opeens met een extra schuld van 20.000 euro. doordat schuldhulpverlening mij het geweldige advies gaf om te stoppen met betalen is het bedrag naar een incassobureau overgegaan. toen ze contact met mij opnamen kreeg ik meteen te horen dat ik het moest betalen want anders.....men kent het wel. beslaglegging enzo. ik was bang en heb een betalingsregeling getroffen. ze wilden een bedrag van minimaal 300 euro per maand en geen cent minder anders zouden ze alsnog stappen ondernemen. ik ben daar toen maar mee akkoord gegaan. ik betaal ze al een jaar lang elke maand netjes op tijd, maar eigenlijk is het bedrag veel te hoog voor mij. ik kan nauwelijks meer rondkomen. ik heb toen verzocht of ik minder mocht betalen, maar nee hoor...daar wilden ze niets van weten.


mijn vraag is nu: mag een incassobureau zomaar de hoogte van de maandelijkse betalingsregeling bepalen. het is niet dat ik onwillig ben om te betalen (ook al gaat het hier om geld dat ik eigenlijk nooit heb gehad). kan ik ze zeggen dat ik 200 euro wil betalen omdat ik die 300 euro niet meer kan opbrengen of kunnen ze dan de hele betalingsregeling stopzetten en andere stappen ondernemen zoals loonbeslag?


ps: het bureau waar ik aan betaal is naast incassobureau ook gerechtsdeurwaarder. maar met het gedeelte gerechtsdeurwaarder heb ik tot nu toe niets te maken gehad. er is geen vonnis ofzo geweest.