Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sanders_1 - 29-11-2006 16:42:10
Garantie & Verzekeringen

Collectiviteitsverzekering studenten hogescholen

hallo


ik schrijf dit bericht omdat ik het gevoel heb dat zilveren kruis achmea de boel besodemieterd. ik ben namelijk sinds sept. 2005 student van de hogeschool rotterdam.


wegens een samenloop van omstandigheden werd ik erop atent gemaakt dat er voor studenten een regeling bij zorgvezekeraars is die iedere student een hoop geld kan besparen.


na contact opgenomen te hebben met zk(zilveren kruis) werd mij verteld dat er mogelijk een uitbetaling zou plaatsvinden op basis van terugwerkende kracht. ik heb immers over het schooljaar 2005-2006 geen collectiviteitsregeling laten toepassen, omdat ik simpelweg hier niet van op de hoogte gesteld was netzoals vele andere studenten.


nu 2 maanden later heb ik wederom contact gezocht met zk en er werd mij verteld dat er geen uitbetaling zou plaatsvinden op basis van terugwerkende kracht. de reden hiervan is mij onduidelijk, maar ik hoop deze via een schriftelijke reactie die ik heb aangevraagd toch te weten te komen. volgens de mevrouw aan de telefoon waren het simpelweg de "regels" die deze uitbetaling belemmerde.


nu was mij helemaal niks bekend m.b.t. de collectiviteitsregeling voor studenten, dus vraag ik mij af of er uberhaubt een regelement of een lijst met voorwaarden is waaraan je moet voldoen voor deze regeling.


nu zijn mijn vragen;
1: zijn er voorwaarden of zijn er regels opgesteld , waar je als verzekerde aan moet voldoen ( behalve student zijn ) om korting te krijgen op diverse premies? en waar zou ik die kunnen vinden?


2: staan er in deze voorwaarden, zaken vermeldt over het met terugwerkende kracht ontvangen van misgelopen korting op premies over een heel schooljaar?


3: als deze regels en/of voorwaarden nergens beschreven staan, kan ik dan ongestraft zeggen dat ik recht heb op de misgelopen korting?


zou iemand mij hiermee kunnen helpen en wellicht kan er een keer wat meer duidelijkheid komen voor studenten, want iedereen die ik erover spreek weet niks van een collectiviteitsregeling af. uiteraard zullen zorgverzekeraars dit niet stimuleren en eerder tegenwerken. want het gaat toch allemaal om geld ;)


met vriendelijke groet,


sander van den berg