Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ecomm
ecomm - 05-03-2007 02:10:09
Voeding & Gezondheid

Verpakking meewegen, mag dat of niet?

ik kocht vorige week een stukje franse kaas (van € 2,30 /100 gram) in een kaaswinkel en zag dat de verpakking werd meegewogen. ik wilde er niet direct iets van zeggen, want mogelijks stond de weegschaal met het verpakkingspapier (met folie aan de binnenzijde) op nul tijdens het afwegen. eenmaal thuis heb ik alles toch eens even nagewogen (op een weegschaal die tot op de gram kan wegen) en het bleek dat het gewicht van de verpakkingsfolie was meegerekend. een gewicht van 10 gram, oftewel € 0,23 (fl. 0,51) was naar mijn gevoel teveel aangerekend!


vraag 1: dat verpakkingsmatriaal moet toch gewoon bij de geafficeerde prijs inbegrepen zijn? 


deze week ben ik opnieuw in de kaaswinkel geweest en bracht de discussie op gang. enfin, over en weer argumenten, maar waar ze mee schermden was dat ze onmogelijk de kaas rechtreeks op de weegschaal konden leggen; dan zouden ze na elke klant de weegschaal moeten reinigen. tja, daar zit misschien wel wat in, maar ik betaal maar mooi 10 gram per verpakking extra. het gaat me er niet zozeer om of ik die paar centen wel of niet kan missen, maar ik voel me gewoon een beetje bedonderd.


vraag 2: is het argument van hygiëne een geldig argument om de verpakking toch mee te wegen?


vraag 3: het meest logische lijkt me dat ze de weegschaal 10 gram lager zetten. zijn ze dit in feite wettelijk verplicht?


vraag 4: wat vind u, indien ik gelijk heb, moet ik dit nu melden bij de voedsel en waren authoriteit of niet? (het gratis nr. om dit te melden is schijnbaar 0800-0488. gelieve mij te corrigeren indien dit niet zo is).


alvast bedankt voor uw antwoord.