Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sa
sanne1980 - 08-06-2007 22:05:22
Geldzaken & Recht

Schulden, nieuwe relatie en zwanger

hallo,


ik heb de volgende vraag:


uit mijn vorige huwelijk heb ik een torenhoge schuld waardoor ik nu bij de stadsbank loop. vorige week is de minnelijke regeling niet gelukt doordat 1 schuldeiser niet akkoord is gegaan. nu dreig ik de wsnp in te gaan.


ik heb een nieuwe relatie en met deze nieuwe partner zou ik graag wat willen opbouwen, samenwonen en we willen heel graag een kindje samen.


wat betekent het voor mijn nieuwe partner als ik toch de wsnp in ga en wij gaan samenwonen en een kindje krijgen?


op de site van de wsnp zag ik staan dat je, als je gaat samenwonen, als individu wordt gezien.  ook dat je dan de vaste lasten gaat delen waardoor ik, minder weekgeld krijg (wat ik logisch vind omdat mijn partner dan mee betaalt aan de vaste lasten). er staat ook vermeld dat het pas anders wordt als je geregistreerd partnerschap aangaat of trouwt in gemeenschap van goederen, dat betekent dus niet als je gaat samenwonen of een kindje krijgt samen.


dus als ik het goed heb begrepen pakken ze niets van het geld van mijn partner alszijnde niet-wsnp partner. ik krijg alleen minder weekgeld?


wie kan mij een antwoord geven?


in ieder geval bedankt alvast.