Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ru
ruitermrde - 17-06-2007 20:45:37
Geldzaken & Recht

verstopping standleiding

beste experts,


ik woon op de eerste verdieping van een koopflat met boven mij nog 3 verdiepingen. afgelopen weken is een tweetal keren de riool reinigings service (rrs) langsgeweest om een ontstopping te verwijderen die zich in de standleiding bevond.
de eerste keer bevond de verstopping zich in de standleiding tussen de woning van mijn bovenburen en mijn eigen woning. omdat mijn bovenburen op vakantie waren en er bij mij lekkage via het plafond optrad, heb ik de rrs gebeld en de kosten betaald van het ontstoppen.
de tweede keer bevond de verstopping zich dieper in het liggende gedeelte van de afvoer buiten mijn woning en heb ik wederom de rrs moeten bellen om de verstopping te verwijderen. ook deze keer heb ik de kosten betaald.
ik heb daarop de vve verzocht de door mij gemaakte kosten aan mij terug te betalen. de vve is echter van mening dat ze dat niet hoeven te doen omdat zij vinden dat 'de veroorzaker' moet betalen. het probleem is nu juist dat 'de veroozaker' niet is aan te wijzen. al mijn bovenburen ontkennen dat ze zaken door het toilet spoelen die er niet in thuis horen (terwijl er toch diverse tampons en maandverbanden uit de afvoer kwamen).


mijn vraag is nu: bij wie moet ik zijn om de door mij gemaakte kosten te claimen? het kan toch niet zo zijn dat wanneer mijn bovenburen zaken door het toilet spoelen die een verstopping veroorzaken, ik steeds voor de kosten kan opdraaien.


met vriendelijke groet,


miro de ruiter