Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marie28 - 19-07-2007 12:04:07
Huishouden & Energie

In gebreke stellen van aannemer/loodgieter???

in mei hebben mijn vriend en ik een nieuwbouwhuis betrokken. aangezien wij de keuken ergens anders hebben gekocht, konden wij de leidingen in de keuken niet laten verleggen door de aannemer. na oplevering hebben wij dit door een klusbedrijf laten doen. toen de keuken werd geplaatst bleek dat er een verstopping in het leidingwerk van het water zat! de klusser is er dezelfde dag nog bijgekomen en heeft met een trekveer geprobeerd iets te vinden. de volgende dag is hij teruggekomen met een elektrische trekveer en uiteindelijk kwam er een soort purschuim uit. volgens de klusser zat dit in het gedeelte wat de aannemer heeft gelegd. dus wij die maandag naar de aannemer. hij gaf aan dat als je na oplevering aan het leidingwerk gaat "zitten" de verantwoordelijkheid niet meer bij de aannemer ligt. maar hij is er wel mee aan de slag gegaan. eerst is er geprobeerd de leidingen door te spuiten, maar het water kwam keihard weer terug. aangezien onze huizen geen kruipruimte hebben, hebben ze toen via de berging onder te trap een gat in de grond gemaakt. toen wij na werk thuis kwamen, was alles "opgelost".  de aannemer vertelde ons dat  de verstopping was opgelost, maar wat de verstopping nu heeft veroorzaakt???


nu zijn we 1 week later en het water loop bijna niet weg uit de gootsteen en als de vaatwasser aanstaat komt het water via de gootsteen omhoog. daarnaast hebben we een rekening van het klusbedrijf gekregen van eur 500,- voor die klus met de trekveer.


wij hebben geen idee wie er aansprakelijk is voor wat en wat wij nu moeten gaan doen. de keuken is bijna niet te gebruiken, op koken na en wie gaat dit nu voor ons oplossen en betalen?? de houten vloer alles zit er in.  we zijn lid van veh en hebben een rechtsbijstand verzekering, zij raadde ons aan brieven te schrijven en de aannemer in gebreke te stellen voor het feit dat hij het leidingwerk niet goed heeft afgeleverd bij oplevering en de klusser in gebreke te stellen omdat hij geen goed werk heeft afgeleverd. de aannemer denk nl dat er een verkeerde maat buis is gebruikt en teveel bochten waardoor het water niet optimaal weg kan lopen.