Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

he
hehe - 05-10-2004 19:00:35
Huishouden & Energie

Problemen met onze massief houten vloer!

eind april 2004 is onze vloer, (een massief houten "chapel" vloer 22 mm. dik, planken van 20 cm. breed) gelegd. in eerste instantie zouden wij het zelf doen maar de verbouwing liep zoveel uit dat we het leggen bij onze cwi aangesloten leverancier hebben uitbesteed. de vloer is met "schonox" direct op de ondervloer (smeervloer) verlijmd. hiervoor is door de leverancier gekozen omdat wij geen "hol" klinkende vloer wilden hebben. 
al in de 1e week, na het leggen, heeft mijn man contact gehad met de winkelier en gemeld dat de vloer niet op alle plaatsten vast zou liggen. er werd gemeld dat 30% van de vloeren niet vast zou liggen.......?????



enfin, we hadden nog wat plinten besteld, contact gehad en wéér gemeld dat er flink wat hol klinkende plekken in de vloer zit.


ondertussen schotelden de planken dat óf door vocht van bovenaf komt (ik had en heb m'n vloer nog niet met vocht behandeld) óf door het feit dat de planken niet of niet voldoende vast liggen.
winkelier is toen met de fabrikant van de lijm langs geweest en heeft e.e.a. doorgemeten.


de vochtigheidsgraad van de ondervloer, we hebben nog een riggel open waar de betonvloer gemeten kan worden, was goed. de plank daartegen was iets aan de hoge kant (12,5%) maar zou te verklaren zijn doordat in die periode, 3 weken geleden, de ramen open hebben gestaan. (moet toch kunnen zou je zeggen)


maar nu, wat te doen? de lijmfabrikant is bereid een aantal planken eruit te halen om te kijken of de planken uberhaupt voldoende zijn gelijmd of dat de betonvloer is gaan werken....
wanneer wij hiervoor kiezen, kies je in principe al voor een nieuwe vloer alleen is het nog bekend wie het kostenplaatje gaat betalen.

wie heeft een tip?


een onafhankelijke adviseur inschakelen? waar vinden we die?


rechtsbijstandverzekering voor advies?


en hoort een winkelier een bep. test uit te voeren om te kunnen oordelen of de vloer geschikt is?


help!!

wij horen graag van jullie!