Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kr
kraaitje - 15-02-2008 14:45:12
Geldzaken & Recht

Studiefinanciering en eigen onderneming

In 2006 studeerde ik en maakte ik gebruik van studiefinanciering. daarnaast had ik in 2006 een eenmanszaak. over het jaar 2006 heb ik een winst gemaakt die hoger lag dan de grens van €10,***, zo rond de 12000. ik dacht dat ik veilig zat omdat ik gebruikt maakte van de startersaftrek en de zelfstandigenaftrek zodat de belastbare winst aanzienlijk lager zou liggen. nu blijkt dat de ib-groep naar de winst kijkt + ondernemersaftrek dus toch naar die 12000 euro.

omdat ik dit over het hoofd heb gezien wil de ib-groep dat ik alles wat ik heb gekregen terug ga betalen met een maximale van 12000 - 10.***. over 2007 zou rond de 17.000 winst hebben gemaakt dus in dat jaar is het nog erger. daarnaast komt de ov terugbetaling + rente + boete!!!

zelf vind ik dit onredelijk:

stel, ik verdien in de maanden 1 t/m 11 € 9.000. maand 12 gaat erg goed en er komen veel orders binnen zodat er aan het einde van maand 12 een winst is ontstaan van € 12.000. het stoppen van de studifinanciering is nu te laat en de grens is overschreden. je kunt dit voor 1 april het volgende jaar nog doorgeven maar dit wist ik niet omdat ik uitging van de aftrekposten. met terugwerkende kracht is dit niet meer mogelijk (denk ik).

betekent dit dat ik alles moet terugbetalen of enkel die laatste maand waarin ik de stufi heb ontvangen waar ik eigenlijk geen recht op had (lijkt mij logisch).