Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

dv
dvdzandt - 30-06-2008 16:15:36
Geldzaken & Recht

Credit Card overboeking duurt 6 dagen

Bij visa heb ik een credit card waarbij ik gebruik maak van de online mogelijkheden. een van de geboden opties om een opdracht te geven een overschrijving van je eigen bank naar je credit card account te doen (aflossing).

hoewel de opdracht is uitgevoerd door de bank is het bedrag 6 dagen later nog niet bijgeschreven op de credit card.

ik kan me voorstellen dat er administratieve processen zijn die langer duren, maar meer een week interne verwerking lijkt mij ook behoorlijk lang.

zoals bekent wordt er een behoorlijke rente gerekend door credit cards en op een aflossing van 1000 euros loop dit al snel op tot 0,50 per dag. een maatschappij heeft er dus baat bij om administratie zo traag mogelijk af te werken.

zijn er wettelijke regels of andere vormen van regels waar credit card maatschappijen en/of banken zich aan moeten houden?