Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

bo
bontekoei - 18-09-2008 09:14:07
Huishouden & Energie

Automatisch huur van geiser zonder overeenkomst?

Sinds begin november woon ik in een huurhuis, gisteren kreeg ik opeens een rekening van eneco. ik moest €85 achterstallige huur voor mijn geiser betalen.

ik heb hiervoor nooit een overeenkomst afgesloten en nu ik weet dat die geiser €8,50 per maand kost, koop ik liever een, dat is op lange termijn veel goedkoper.

ook al beweren veel mensen op deze site dat ik had moeten weten dat de geiser niet bij de huur van het huis zat, kan ik me toch niet voorstellen dat het rechtsgeldig is om mij achteraf zo'n hoog huurbedrag in rekening te brengen. er heeft niets in mijn huurcontract gestaan, en ik heb nooit eerder iets van de kosten gehoord.

ik heb gebeld voor opheldering en de geiser blijkt van 1985 te zijn en in 2004 voor het laatst gecontroleerd! daarnaast is het een heel klein geisertje, net niet genoeg om lekker te douchen. dat betekent dus, dat er inmiddels zo'n €2300 euro is betaald voor de geiser.

de geiser mag ik zelf weghalen en op laten halen (gratis), maar kan ik onder de huurkosten uit? ook al heb ik de geiser gebruikt, toch vind ik het onterecht. wanneer ik bij energielease een onopvallend fietsenrekje op het parkeerterrein plaats, en ze daar 10 maanden later een hoge rekening voor presenteer hoeven zij dat toch ook niet te betalen?