Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joop12345 - 23-02-2009 15:40:16
Geldzaken & Recht

Uitbouw van woonkamer door buren zonder mij te raadplegen. Mag dat?

onze buren willen de woonkamer aan de tuinkant uitbouwen met 2,5 meter. ik sta voor een voldongen feit want die uitbouw "komt er sowieso". er is geen tekening getoond, niet overlegd over de steensoort, niet over de hoogte. dat hoeft niet volgens de buurman, hij is met deze lengte van uitbouwen vrij om te doen wat ie wil. tijd om zaken af te wegen is er niet, ze gaan binnenkort beginnen. het tussenmuurtje op de erfafscheiding wordt afgebroken.


onze woning staat in de verkoop en ik zou graag zien dat ze wachten met bouwen tot er een koper is, daar kunnen ze mee overleggen, wellicht wil die ook meedoen waardoor de kosten voor beide uitbouwen lager worden.


ik wil u graag vragen, ivm de tijd die er is tussen nu en het begin van de bouw (één of twee weken):


-mag de buurman het tussenmuurtje als erfafscheiding zonder mijn  toestemming weghalen?


-mag de buurman zijn muur op een halve cm. van de erfafscheiding bouwen zodat een volgende bewoner met goed fatsoen zelf geen muurtje kan plaatsen?


-is hij wettelijk verplicht mij van alle plannen op de hoogte te stellen?


-kan ik de bouw uit laten stellen?


veel vragen maar het overvalt me. ik probeer vrij te krijgen om bij de gemeente informatie te krijgen maar weet niet of dat op tijd lukt.


vast bedankt voor uw antrwoord.