Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
vannelle - 12-09-2009 14:10:45
Huishouden & Energie

Graanklanders in caviavoer!

Al 10 jaar kom ik bij de zelfde dierenspeciaalzaak voor mijn diervoeding. anderhalve week geleden kocht ik daar oa een zakje caviavoer van het merk hope farms. in 1ste instantie niets mee aan de hand.
een paar dagen later begon het : ik had allemaal kleine diertjes in mijn woonkamer, met name aan 2 muren kropen ze. ik kon maar niet achterhalen waar ze vandaan kwamen, had alle planten al buiten gezet. maar, geen verbetering, integendeel zelfs. 4 dagen lang heb ik gezochten gezocht, ondertussen bleef ik de diertjes maar weg-stofzuigen. toen ineens, ik wilde mijn cavies voeren, zag ik onderin de voer-emmer (die goed afgedicht is!) in het restje hope farms-voer dat het krioelde van deze beestjes! ze zaten in het laatste beetje voer.
ik ging daarna naar de desbetreffende dierenwinkel en wat zag ik? graanklanders liepen daar gewoon over de verpakkingen van alle knaagdiervoeders heen! grondige inspectie van mijzelf toonde aan dat er zelfs maden in de schappen lagen! dus ik op hoge poten naar de toonbank met 1 zakje voer waar de graanklanders lekker overheen wandelden, en zei : kijk eens wat jullie in de winkel hebben lopen! ik heb die beestjes allemaal in huis! dit kan echt niet! hij bekeek ze, schoot ze met zijn vingers van de verpakking en zei heel onverschillig : dat zijn kleine vliegjes.
hij schoot ze richting mij, waarna het kevertje op de vloerbedekking viel....en daar leggen ze ook eitjes in. de verkoper ging toen even bellen met een collega, en daarna drukte hij mij 2 spuitbussen in de hand (zonder te weten om wat diertje het hier ging!). ik kreeg gratis mee : vogelspray (tegen bloedluis e.d.) en vlooienspray. zij dachten dat dat wel voldoende was, en ik kreeg er alleen bij vermeld : wacht nog even met het inschakelen van de ongediertebestrijding. ik heb gelijk een ongedierte-bestrijder in mijn buurt gebeld en deze was zo behulpzaam om uit te zoeken dat het hier om de graanklander gaat, een snuitkevertje wat gaatjes in oa dierenvoer boort om daar eitjes in te leggen. hij adviseerde mij om de spuitbussen niet te gebruiken. want, volgens hem, had ik de bron al gevonden, wat wil zeggen dat het aantal graanklanders in mijn huis in aantallen zou verminderen en misschien zou verdwijnen over een paar dagen. deze ongediertebestrijder heeft inmiddels 2 graanklanders op kweek gezet, de gegevens spuitbussen bekeken, en heeft de desbetreffende dierewinkel gebeld met de vraag of zij uberhaupt wisten wat voor diertjes zij in de winkel hebben lopen. nee, dat wisten ze niet. dus heeft de ongediertebestrijder hun erop gewezen dat ze daar de graanklander rond hebben lopen en dat deze veel schade kan veroorzaken mbt dierenvoer. kosten voor een grondige bestrijding in een dergelijk winkel : 10.000 euro!
het is niet de 1ste keer dat ik vreemde diertjes aantrof in deze winkel : ik koop voor mijn hond ook altijd bullepees, en een aantal weken geleden lagen er behalve bullepezen, ook wormen in dat mandje! ik ben er klaar mee.
nu wil ik hope farms ook een brief sturen, om dit verhaal aan te kaarten. het is natuurlijk niet helemaal duidelijk waar die graanklanders in die winkel nu precies vandaan komen, maar dat is niet mijn pakkie-an. hope farms moet ook weten dat deze kever in hun voer zat, en dat ik dit ook al aan de cavia's had gevoerd!
hoe het erin gekomen is, mag een ander van mij uitzoeken, maar ik zit hier nu mooi mee!
kan vanmiddag, op mijn vrije zaterdag, alles schoonmaken en stofzuigen.
en dan hekel ik mij nog aan die onverschilligheid van die dierenzaak, over hoe zij er mee om gingen van de week....
 
iemand ervaring met hoe deze diertjes grondig te verwijderen zonder dat ik milieu-schadelijke produkten moet gebruiken?
en vraag 2 : moet ik nu zo'n dierenwinkel aanklagen? heel veel mensen om mij heen zeggen van wel, maar hoe ga ik te werk??