Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sp
spikkel - 04-11-2009 09:54:59
Vrije tijd & Tuin

huurhuis zonder buitenruimte ?

Hoi allemaal,

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen aan meer informatie. het gaat om het volgende. ik ben gehandicapt en fysiek niet meer in staat een tuin te onderhouden. ook financieel zit ik krap waardoor ik het ook niet door een ander kan laten doen.

de buren hebben nu geklaagd dat mijn tuin er niet uitziet en de woningbouwvereniging eist dat ik dit hoe dan ook in orde maak. voor de goede orde: toen ik hier kwam wonen stond het gras en onkruid een meter hoog en waren het terras, paadje en hekje dusdanig overwoekerd dat ik niet eens wist dat dat in de tuin aanwezig was. de situatie nu is kaal, het gras is weg omdat ik dat niet meer bij kon houden met maaien, onkruid wat er nu staat is ongeveer 5 % t.o.v. hoe ik het aangeboden heb gekregen.

in mijn huurcontract staat: in de huur van de woning is begrepen het gebruik van: buitenruimte - geen.
betekent dit dat ik helemaal geen tuin heb ?? dit zou best wel eens kunnen kloppen. vroeger waren hier namelijk helemaal geen tuinen. de bewoners hebben op een gegeven moment grond van de gemeente of woningbouwvereniging 'ingepikt' om hier tuinen van te maken. kennelijk hoort deze grond officieel niet bij de woningen.

geld is er niet en fysiek kan ik een tuin niet meer bolwerken. bovendien, als het gemeentegrond is komen ze het zelf maar onderhouden. voordat ik dit aan de woningbouwvereniging ga melden zou ik graag willen weten of ik het bij het juiste eind heb.

ben ik verplicht een buitenruimte te onderhouden als het gebruik hiervan niet in de huur van mijn woning is begrepen ?

alvast hartelijk dank.
groetjes van ria