Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
denhoudijker - 11-03-2010 10:26:06
Geldzaken & Recht

Kosten tussenpersoon onderhandse verhoging

Bij de aankoop van onze woning in 2005 hebben wij via de notaris een extra bedrag (12,5k) laten opnemen voor een latere onderhandse verhoging. (verbouwing)

nu, 5 jaar later hebben wij deze onderhandse verhoging opgenomen en krijgen we (naar blijkt) zowel van onze tussenpersoon een rekening alsook van de geldverstrekker..

bij het aanvragen van de onderhandse verhoging bij onze tussenpersoon werden wij in eerste instantie geinformeerd dat er geen kosten van hun zouden zijn omdat onze hoofdhypotheek via hun is afgesloten.
later kregen wij mondeling euro 150,- bemiddelingskosten voor onze kiezen die wij niet meer konden weigeren omdat de offerte voor de verbouwing al door ons was getekend.

met protest hebben wij de rekening van onze tussenpersoon (euro 150,-) betaald.

op ons jaaroverzicht over 2009 van onze geldverstrekker blijkt dat er ook nog eens van hun zijde euro 125,- afsluitprovisie van de 12,5k afgetrokken is. plus euro 56,25 borgtochtprovisie.

onze hoofd hoofdhypotheek en onderhandse verhoging is bij dezelfde tussenspersoon afgesloten.

mag onze tussenpersoon ons kosten in rekening brengen? en had onze tussenpersoon ons mondeling en op schrift de te verwachten kosten van zowel hem als de geldverstrekker moeten aangeven?

kan ik nog iets ondernemen richting mijn tussenpersoon?

graag verneem ik van u.

met vriendelijke groet,

dhr. den houdijker