Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

danieltulp
danieltulp - 04-04-2010 13:39:19
Computers & Telefonie

Mag Sony de Firmware van de PS3 inperken?

Sony heeft onlangs firmware 3.21 uitgebracht (http://nl.playstation.com/ps3/support/system-software/detail/item272894/update-features-%28ver-3-21%29/), zoals op deze pagina staat, wordt er onder het mom van beveiliging een aantal features verwijderd, waaronder de mogelijkheid om een ander besturingssysteem te installeren. vele mensen hebben de ps3 gekocht waarbij deze feature een pluspunt of zelfs hoofdreden was om de console te kopen.
mag sony zomaar mogelijkheden verwijderen?

uiteraard ben je niet verplicht om de update te installeren, maar als je het niet doet kun je niet meer online spelen en kun je geen gebruik maken van updates en dus toegevoegde functionaliteit in de toekomst. je wordt dus min of meer gedwongen om de update uit te voeren.

mag dit?