Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

di
diana11 - 21-04-2010 13:35:18
Geldzaken & Recht

Foute BKR registratie, waarschijnlijk persoonsverwisseling

Mijn vriend en ik waren bezig met het kopen van een huis, toen we er ineens achterkwamen dat vodafone in 2006 een bkr registratie op mijn vriends naam heeft gedaan. volgens de feiten klopt deze registratie; mijn vriend had een hoge telefoonrekening gekregen die niet gespecificeerd kon worden door vodafone en weigerde hierom te betalen. naar aanleiding hiervan deed vodafone een bkr registratie.
hier zijn wij onlangs dus achtergekomen. aangezien we het niet eens zijn met het ontstaan van de registratie (zij konden tenslotte de rekening niet specificeren) besloten we een aangetekende brief te sturen. we kregen een brief terug, waarin een nummer genoemd stond dat nooit van mijn vriend is geweest. ook gaven zij aan dat er op 30 maart 2009 de laatste betaling aan vodafone zou zijn gedaan, waardoor de registratie pas in 2014 zal vervallen. van dit alles klopt niets. dat er een achterstand is geweest klopt, maar dat is allemaal afbetaald in 2006. de registratie zou dus eigenlijk volgend jaar al moeten vervallen!

inmiddels hebben we weer een aangetekende brief verstuurd. helaas heeft mijn vriend geen enkele correspondatie meer uit 2006, laat staan het contract.
doordat de registratie pas in 2009 afgemeld is, wil geen enkele bank een hypotheek verstrekken. het lijkt immers om een recente notering te gaan. bij zowel bkr als vodafone worden we van het kastje naar de muur gestuurd, terwijl het erop lijkt dat er sprake is van een persoonsverwisseling. hoe kunnen wij ervoor zorgen dat dit recht gezet wordt?