Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marjolein76 - 02-08-2010 13:12:19
Geldzaken & Recht

afzien voorlopig koopcontract immorele wijze

Goedemiddag,

ik heb recentelijk mijn appartement verkocht en daarbij is een voorlopig koopcontract ondertekend. de situatie is zo; een vader zou dit appartement kopen voor zijn dochter van 19 jaar. zij is studente en hij zou meefinancieren op de hypotheek. zo is dit ook altijd bij de aankoopmakelaar en mijn makelaar bekend geweest. uiteraard zijn alle ontbindende voorwaarden in het voorlopig koopcontract meegenomen, waaronder een bouwtechnische keuring waar niet meer dan 5000 euro aan directe kosten uit zouden mogen komen. dit rapport is uitgevoerd en dit bedrag is er niet uitgekomen, wel bleek uit de keuring dat er op termijn iets aan het dak moest gaan gebeuren en nog enkele dingen in het huis. ten tijde van de keuring heeft de vader van het meisje laten weten aan mijn buren dat het dak zou lek zou zijn als een mandje, de vve niet zou bestaan (absoluut onzin), de badkamer zou lekken en ga zo verder. hij heeft ook gezegd dat als hij dit nu zou kopen voor zijn dochter, dat hij dan een kat in de zak kocht. prompt erop wordt het voorlopig koopcontract ontbonden omdat de financiering niet rond zou komen. ja, dat was nogal makkelijk. zijn dochter kan onmogelijk alleen de hypotheek financieren en hij heeft zich teruggetroken uit de financiering, terwijl dit altijd wel de bedoeling was.
mijn vraag is dan ook; mag dit wel zomaar? het is nogal wiedes dat zij niet alleen de hypotheek rond kan krijgen. zij heeft overigens wel als enige het voorlopige koopcontract ondertekend.
ik woon inmiddels in een andere stad en dit geintje kost me min 700 euro per maand. ik ben benieuwd of ik geen kosten op deze man, die overigens de hele buurt heeft ingelicht over de staat van de appartementen, kan verhalen?
hoor graag jullie adviezen!