Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

natascha_4810687
natascha_4810687 - 08-08-2010 12:04:18
Elektronica & TV

Welke luchtontvochtiger kan ik het beste aanschaffen?

Aangezien m'n hygrometer vaak in 'het rood' staat, ben ik er over aan het denken om een luchtontvochtiger aan te schaffen.
40% - 60% (groen) geeft hij eigenlijk alleen maar aan als het een paar dagen goed weer is geweest,
maar na een regenbuitje slaat de naald al voorbij de 70% (ramen beslaan vrijwel nooit).

in de woonkamer is de luchtvochtigheid meestal wel goed (wellicht omdat de muren niet nat worden van de regen vanwege m'n afdak?), maar aan de voorkant (slaapkamer en logeerkamer) is het vrijwel altijd te vochtig. ventileren doe ik 24/7 en heb sowieso al op verschillende plaatsen vochtvreters staan; wil het nu toch ff beter gaan aanpakken.
de luchtontvochtiger wil ik dus graag voor op de slaapkamer, die ca. 14 m2 / 31 m3 is. een groot apparaat met flinke capaciteit lijkt me dan dus niet nodig, maar toch vind ik het erg lastig om zelf te kiezen welke ik dus het beste kan kopen.

nu ben ik al wat aan het surfen geweest, maar aangezien die apparaten me nog onbekend zijn, hoop ik dat jullie me hierin kunnen adviseren?
zo kwam ik op een site versies met en zonder compressor tegen, geen idee wat het verschil is in werking?
merken zijn me onbekend dus weet ook niet welke goed of minder goed zijn.
als ik me aanwen om elke dag het reservoir te legen, moet ik dan toch rekening houden met de aantal liters water die het op kan vangen?
liefst een die niet te duur in aanschaf en verbruik is (hoe kan ik uitrekenen hoeveel het verbruik op jaarbasis is?), en met lage db aangezien het dus op de slaapkamer komt te staan.

en voor na de aanschaf: waar kan ik het apparaat dan het beste plaatsen? bij de muur aan de voorkant van het huis of juist niet? of maakt dat verder niet uit?

ik hoop dat jullie me hier in kunnen adviseren, alvast bedankt!