Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
maya1 - 29-08-2010 23:27:12
Geldzaken & Recht

Hypothecaire lening verhogen zonder medeweten partner

I.v.m. een op hande zijnde scheiding, heb ik een vraag over de hypothecaire lening.
mijn man heeft voordat hij met mij trouwde een woning gekocht. hij staat tot op heden alleen op de hypotheekakte en de eigendomspapieren. wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen en ik heb inmiddels begrepen dat ik straks deel in de winst dan wel verlies op de woning.
echter is mijn vraag het volgende:
ik ben de papieren aan het doorspitten i.v.m. de scheiding en ik zie dat meneer 6 maanden nadat wij trouwden, de hypotheek heeft verhoogd. hier was ik niet van op de hoogte. ik heb nooit in dat huis gewoond en ben er verder ook niet bij betrokken door hem, ook omdat we kort na de huwelijksvoltrekking in mijn geboortestad een huurwoning hebben betrokken.

mijn vraag is, kan in deze situatie zonder mijn handtekening een hypotheek verhoogd worden? mijn naam komt niet voor op de juridische papieren, maar ben wel in gemeenschap van goederen getrouwd. daarom zit het me niet lekker.

kan iemand mij misschien vertellen of dit wel/niet kan?

alvast bedankt voor de moeite.

mvg maya