Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

maandmei
maandmei - 11-09-2010 17:01:57
Geldzaken & Recht

kopen recreatiewoning

Mijn dochter wil een recreatiewoning kopen. deze woning staat op een park op eigen grond en er is toestemming van de gemeente voor permanente bewoning. op dit park is al jaren permanente bewoning toegestaan.
mijn dochter is alleenstaand, heeft een goed salaris (al 12 jaar docent middelbaar onderwijs) en heeft geen cent schuld.
zij kan de maandelijkse aflossing/rente goed betalen.
omdat het huis "te boek" staat als een recreatiewoning kan zij geen volledige financiering krijgen. er is bijna geen bank te vinden die haar een hypotheek wil geven. volgens de nhg richtlijnen komt zij in aanmerking voor de nhg garantie. de banken hebben daar dus geen boodschap aan.
er is 1 bank die met haar in zee wil gaan, maar zij zal dan zelf een gedeelte van het huis contant moeten betalen en wordt geconfronteerd met een hypotheek met korte looptijd en een hoge rente. er is immers geen concurrentie tussen de banken.
door de makelaar is trouwens niet vermeld dat het verkrijgen van een hypotheek voor een dergelijke woning voor problemen zou kunnen zorgen.
het gevolg is dat zij nu al meer dan 6 weken bezig is om de hypotheek rond te krijgen. het gaat waarschijnlijk niet lukken, ze heeft weinig eigen geld. hoe kan dit nu. de banken hebben veel geld van de overheid (wij) gekregen maar houdt de hand op de knip.