Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ra
racienne - 15-09-2010 12:25:07
Geldzaken & Recht

recht om kosteloos over te stappen van hypotheek?

Beste allen,

eind vorig jaar heb ik een hypotheek afgesloten bij de fortis bank. een voorwaarde van deze hypotheek was dat ik ook de betaalrekeningen moest onderbrengen bij de fortis bank, dan zouden we wel 50% korting krijgen op het tarief van de betaalrekeningen.

nu gaat de fortis bank fuseren naar de abn amro en gisteren heb ik van de abn amro bericht gehad over de voortgang/wijzigingen. het blijkt dat ik nu geen korting meer heb op de betaalrekeningen, dus ik betaal straks het volle tarief voor de betaalrekeningen van abn amro. op zich vind ik dat geen mega probleem (het zou een paar tientjes per jaar schelen), maar het betekent wel dat de voorwaarden van mijn hypotheek wijzigen. en dat zou weer betekenen dat ik volgens mij recht heb om kosteloos over te stappen naar een andere bank/hypotheek. ik heb de abn amro gebeld, maar ze zeggen dat ik niet kosteloos mag overstappen van hypotheek.

wie kan mij advies geven of weet bij wie ik hiermee kan aankloppen?

als het mogelijk zou zijn, zou ik graag (kosteloos) naar een andere bank willen gaan voor mijn hypotheek, dan naar de abn amro gaan.

alvast bedankt voor het antwoord.

met vriendelijke groet!