Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ce
cea - 01-11-2010 14:54:07
Geldzaken & Recht

Dubbel afsluitprovisie betalen?

Bij de rabobank heb ik sinds jaar-en-dag twee soorten hypotheekvormen lopen: allereerst de hypotheek plus rekening . op deze rekening staat een crediet dat ik alleen maar kan besteden aan uitgaven t.b.v.ons huis. daarnaast heb ik een hypothecair crediet van € 25.000 op mijn gewone betaalrekening
na een verbouwing aan ons huis is het maximum bedrag op de hypotheek plus rekening bereikt.
het bedrag van mijn hypothecair crediet op de betaalrekening heb ik nog nooit aangesproken. het is namelijk een hele klus om aan het eind van het jaar uitgaven, gemaakt voor huis, te splitsen van de gewone gezinsuitgaven en dan de rente te berekenen, die je af mag trekken van de belastingen.
dus was mijn idee en vraag aan de rabobank: hevel € 15.000 van mijn hypothecair crediet (betaalrekening) over op mijn hypotheek plus rekening. even voor de computer gaan zitten en wat getalletjes omzetten.
antwoord bank: dit kan wel maar dan moet ik afsluitprovisie gaan betalen van enkele honderden euro's. kijk en dat snap ik niet! in het verleden heb ik bij afsluiting van het totale hypotheekbedrag al afsluitprovisie betaald. ik verhoog nu niet mijn hypotheek maar wil alleen een andere indeling van mijn schuld.
wat kan ik nu het beste doen en/of bij wie kan ik terecht voor ondersteuning?