Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fe
femke1988 - 08-11-2010 15:09:20
Geldzaken & Recht

NHG naamwijzigen

Goedendag,

mijn vriend en zijn ex zijn nu al een tijdje uit elkaar. en wij zijn er mee bezig om de hypotheek van haar naam in mijn naam te veranderen.
nu is het zo dat alles accoord is wat betrefd geldschieters en zijn ex, zij heeft inmiddels al afstand gedaan wat de woning betrefd, maar nu wil nhg niet mee werken om een simpele naamsverandering toe te passen.

nhg reageerd alleen met het antwoord dat wij: of de hypotheek maar over moeten sluiten of het huis verkopen.
we kunnen het alleen nog niet oversluiten omdat wij deze nog niet lang genoeg hebben dus krijgen wij een boete. dat is dus geen optie.
en verkopen willen we liever niet omdat we dan ook weer met geld problemen te maken krijgen. want er is nog geen overwaarde en gezien deze slechte tijd is verkopen geen optie en draai je heel veel verlies.

bij nhg is het altijd een gedoogbeleid geweest om de namen te veranderen maar sinds ander half jaar is dit dus niet meer van toepassing maar hebben hier geen bekendheid aan gegeven. evenals onze hypotheek verstrekker waren wij hier niet van op de hoogte gesteld.

weet iemand misschien wat wij hier mee kunnen?

ik kan me niet voorstellen dat er niet meer stellen zijn die in deze situatie verkeren zoals wij. want iedereen wil graag verder na een scheiding/uit elkaar gaan maar dat maakt nhg niet mogelijk voor ons.