Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ac
acf - 18-02-2011 22:44:54
Auto & Vervoer

Buschauffeur Connexxion laat me niet uitstappen...

Beste mensen,

ik heb jullie advies nodig.

zojuist reed ik net als elke dag vanaf het station met een een bus van connexxion (nr 102 vanaf bergen op zoom) naar huis.
nu zaten er een paar koters in de bus die blijkbaar al een aantal keer op de stop knop hadden gedrukt.
vlak voor mijn halte sta ik op en ga bij de deur staan maar de chauffeur stopt niet. als ik roep er uit te moeten zegt hij niet te stoppen omdat ik al 10 keer op die knop heb gedrukt. wat absoluut niet waar was. ik heb geen enkele keer op de knop gedrukt.

na een aantal vriendelijke doch dringende verzoeken te stoppen en me er uit te laten wordt ik boos. mede door de onverschilligheid waar de chauffeur mee antwoord.
ik vraag wat is het nr van connexxion dan bel ik ze nu direct krijg ik het antwoord. "dat gaat je niks aan"
bij de volgende halte stopt hij en zegt hier kan je er uit. als ik zijn naam vraag krijg ik wederom het antwoord die geef ik je lekker niet. en sluit vervolgens de deur en rijd weer verder. als ik dreig de politie te bellen als hij me niet uit de bus laat remt hij ineens en zegt vervolgens. bel maar lekker trouwens en rijdt weer verder.

op advies van de politie verlaat ik bij de volgende halte de bus. wat bij een landweg is in de middle of knowere.
echt geen plek voor een jonge vrouw om op die tijd alleen te zijn.
ik heb een klacht ingediend bij connexxion wat ook niet zonder slag of stoot ging.
toen de telefoniste het gesprek aannam zei ik ook. neem het niet persoonlijk maar ik ben heel erg boos. ze gaf aan dat een chauffeur niet na een halte mag stoppen ivm met eventuele boetes. ik heb aangegeven dat me dat niks kon schelen en dat hij me er gewoon uit had moeten laten of het normaal had kunnen uitleggen. dan was er niks aan de hand geweest. dit was voldoende voor mevrouw om te zeggen: op de website staat een formulier die daar een klacht in. en weg was de verbinding.
natuurlijk heb ik gelijk teruggebeld en kreeg een mevrouw aan de telefoon die haar werk wat serieuzer nam en netjes de klacht heeft opgenomen.

ik zit ernstig te twijfelen om de chauffeur aan te geven bij de politie daar ik me zeer geïntimideerd voelde, hij me op een zeer onveilig punt uit de bus heeft gezet. mij tegen mijn zin in, in de bus heeft vastgehouden en bovendien zijn werk gewoon niet goed heeft uitgevoerd.

eerlijk is eerlijk ik was op den duur niet netjes meer. maar als het op een nette manier niet werkt wordt ik ook boos.
dus kom er alsjeblieft niet mee dat de chauffeurs in het openbaar vervoer het al zo moeilijk hebben. want nu snap ik ineens waarom sommige chauffeurs klappen krijgen...