Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sy
sylli - 24-04-2011 21:45:25
Voeding & Gezondheid

Koken met wijn

Beste forummers,

ik heb geen verstand van wijn (drink zelf nooit alcohol), maar af en toe kom ik recepten tegen waar wijn in moet.
zoals een witte wijnsaus; wat voor soort witte wijn is daar het meest geschikt voor? droge of zoete? is er ook verschil in mate van droog en/of zoet?
en als er in bijvoorbeeld een stoofpotje rode wijn in moet, wat voor rode wijn kan ik daarvoor het best gebruiken? ik heb ooit zoiets gemaakt met een net geopende fles rode wijn en toen smaakte het heel zuur. moet je wijn voorkoken ofzo voor je dat bij de rest van het gerecht doet?