Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
robbyp - 19-08-2011 19:00:16
Geldzaken & Recht

Kosten niet vantevoren bekend gemaakt

Geachte heer, mevrouw,

via beursklacht (een juridische dienstverlener op financieel gebied, zoals ze zelf beweren) heb ik me sinds 2009 aangemeld voor de gezamenlijke procedure tegen sprintplan (van spaarbeleg, nu aegon).
de deelnamekosten van de procedure bedroegen € 400. dit stond ook op hun site vermeld. deze kosten heb ik netjes betaald.
echter, 3 weken geleden kreeg ik een brief waarin stond dat ze een draagkrachtmeting gaan doen om te bepalen of ik nog in aanmerking kan komen voor vergoeding van de door mij geleden schade opgelopen bij sprintplan.
ik moest daarvoor wat extra stukken opsturen om dit te bepalen.
uiteindelijk is deze berekening gemaakt, in de bijgeleidende brief stond vermeld dat indien je wel akkooord gaat met de draagkrachtberekening er kosten in rekening zullen worden gebracht (z.g. kosten prestatieloon en salarisgemachtigde. dit zonder deze bedragen te specificeren).
let nu op hoe slim ze zijn:
indien je niet akkoord gaat met de berekening zal er opnieuw een berekening worden gemaakt, waarbij er
€ 119 extra kosten in rekening zullen worden gebracht.
dus je kan geen kant op. dus sowieso onbekende kosten en evt. € 119 extra.
mijn draagkrachtmeting was in orde dus..........
je raad het al. ik krijg een rekening van € 386 (niet vantevoren bekend dus).
vraag: is deze manier van geldverdienen aan consumenten, die juist al heel veel geld zijn kwijtgeraakt, aan in mijn geval spaarbeleg, niet onzuiver en pure geldklopperij/oplichterij?
ik heb beursklacht reeds de € 400 deelnamekosten betaald en dan komen ze opeens met een extra rekening achteraf waarvan de kosten niet vantevoren zijn gespecificeerd en waaronder je onderuit kon komen (want wel of niet akkooord gaan er zouden kosten komen).
dit notabene in rekening gebracht door een juridische financiele dienstverlener die zegt op te komen voor gedupeerden van beleggingsproducten zoals sprintplan, dexia, koersplan, etc.
ik heb trouwens van mijn verloren geld geen cent teruggekregen, aangezien mijn draagkrachtberekening voldoende bleek te zijn ten tijde van het aangaan van de sprintplanovereenkomst.
wat dat maar waar. mijn zuur verdiende studiebeurs en weining spaargeld heb ik erin moeten steken. maar dat is niet de issue.

gaarne uw reactie hierop.
(aub niet gaan zeggen: het is uw eigen schuld. nee, daar gaat het niet om. het gaat om de vraag van de niet vantevoren gespecificeerde kosten, die ik achteraf moet betalen en waar ik niet onderuit kon).
mvg
robbyp