Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vu
vuurtoren67 - 09-12-2011 19:44:33
Geldzaken & Recht

Is een bedrijf zonder Kvk-nummer betrouwbaar?

Geachte dames en heren,

omdat ik op dit moment zonder werk zit, ben ik op internet naar een baan als vertaalster gaan zoeken. dit zou mij de gelegenheid bieden om vanaf thuis te kunnen werken en zo ook makkelijker voor mijn gezin te kunnen zorgen. ik ben tweetalig opgevoed en spreek vloeiend twee talen. echter ben ik al in het verleden "bedonderd" door een bedrijf, die mij om een vertaling vroeg, zogenaamd als test, en waar ik naar het inleveren van het vertaalde stuk, nooit meer iets van heb vernomen.
u kunt zeker begrijpen dat ik daarom iets voorzichtiger ben geworden. nu ben ik op een vacaturesite twee advertenties van bedrijven tegen gekomen, die beloven minimaal 55 euro per uur te betalen voor het vertalen van eenvoudige stukken, zoals etiketten van producten, e-mails of websites.
echter zie ik op geen van de twee websites een kvk-nummer. ook heb ik naar een van genoemde bedrijven een bericht gestuurd met de vraag of zij ook een kvk-nummer hebben en of ik dit zou mogen weten. ik heb tot op heden geen reactie mogen ontvangen en mijn bericht dateert van twee-drie weken terug. het gaat om de sites: www.uvertaalt.nl en www.vertaalbaan.nl.
kan ik deze bedrijven vertrouwen? mijn gevoel zegt namelijk van niet...
alvast bedankt voor uw antoord.
vriendelijke groet,
mevrouw a.n.