Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
margreetdewilde - 23-01-2012 17:47:57
Geldzaken & Recht

huurbescherming?

Goedemiddag samen !

mijn jongste studeert en woont in leiden in een huis met andere studenten. de eigenaar van het huis woont riant in het gooi. enige weken geleden kwam de eigenaar langs en heeft hun verteld, dat hij het huis gaat verkopen in april aan expats en dat zij dus geacht worden eind maart verhuisd te zijn. op dit moment wonen er nog twee jongens; de rest is inderdaad meten weggegaan.

deze twee zitten best ( het huis ligt centraal en de huur is redelijk) en zijn ook niet echt van plan hun woonrecht op te geven omdat de eigenaar meer winst denkt te kunnen maken door middel van gefortuneerde buitenlanders.

een paar dagen geleden heeft hij hun het huurcontract per post teruggezonden, zonder aanzegging van einde huur en al helemaal niet aangetekend.

ik heb ze gezegd, dat het pas menens is, zodra ze een aangetekende aanzegging tot beeindiging huur van hem otnvangen en dat er dan een kantronrechter aan te pas komt, die geen redelijke gronden zal kunnen vinden om de eigenaar in de kaart te spelen .

sla ik de spijker mis ... of heeft iemand nog een goede aanvulling ... een waardevol advies ... of geef het een naam.

alvast bedankt, margreet de wilde.