Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mariska55 - 27-02-2012 19:53:27
Geldzaken & Recht

Moet een minderjarig kind zijn moeder onderhouden met een erfenis?

Ik zal de situatie even uitleggen:
mijn ex-man is afgelopen vrijdag overleden. hij heeft 3 kinderen, waarvan 1 samen met mij. de oudste 2 zijn al volwassen, studeren en wonen op kamers. de jongste (net 15) woont bij mij. hij laat een koophuis achter, met een hypotheek en hij heeft geen levensverzekering op het huis. ik ben alleenstaand en bijstandsmoeder. door omstandigheden is het voor mij eigenlijk niet mogelijk om te werken (dit ga ik verder niet uitleggen). de hypotheek kan ik en de kinderen niet betalen.

door die erfenis zou mijn zoon van 15 dus vermogend zijn en volgens mij verlies ik dan mijn bijstandsuitkering per 1 juni. weet iemand hoe dat precies zit? het kan toch niet zo zijn dat een minderjarig kind dan voor zijn moeder moet zorgen? ik zou het heel oneerlijk vinden als 2 kinderen wel erven omdat ze uitwonend zijn en 1 kind niet omdat hij zijn moeder en zichzelf ervan moet onderhouden omdat ik mijn uitkering verlies. ik wil dat geld opzij zetten voor als hij op zichzelf gaat wonen en studeren.

bovendien is het huis nog niet verkocht en dat kan nog wel even duren gezien de huizenmarkt. wordt mijn uitkering dan al wel ingehouden? en moeten wij ook al meteen belasting betalen over de erfenis (die dus nog niet op de bank staat)? vervallen subsidies zoals zorgtoeslag en huursubsidies nu ook? stel dat wij het geld snel uitgeven aan bijvoorbeeld dure spullen, dure reizen (dan doet hij toch nog iets leuks van zijn erfenis) krijg ik daarna dan weer een uitkering?

heeft iemand tips voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken? ik heb al zorgen genoeg, en weet echt niet wat mij allemaal te wachten staat. alvast bedankt.