Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
peter1968 - 08-05-2012 23:38:00
Auto & Vervoer

ondeugelijke Fiets

Ik ben vrijwillige brandweerman en onlangs verhuisd en ben verder van de kazerne gaan wonen dus ik via http://www.bykibike.nl een mooie groene fiets besteld. oerdegelijk volgens de site en ik vind de site er ook gelikt uitzien, ze hebben mij laten denken dat ik een oerdegelijk produkt zou kopen. de fiets is om mee uit te rukken naar de kazerne, voor 109 euro niet te duur want het moet wel hobby blijven. de fiest was binnen 48 uur geleverd en je moest een paar onder delen in elkaar zetten en dan kan je fietsen. als of het zo moest zijn had ik de fiets goed en wel in elkaar en afgesteld. krijg ik een uitruk bericht. dus ik naar de kazerne. en nog geen 50 meter van me huis ketting er af. je breekt dan bijna je nek moet je je voorstellen.
dat gebeurde nog 4 x op een stuk van 900 meter. toen ik eindelijk bij de kazerne was waren de collega's al vertrokken.

ik naar huis me zelf nog de schuld gevend dat ik het misschien verkeerd gedaan had.
maar thuis gekomen wat ik ook stelde aan de ketting hij bleef eraf lopen.

dus ik was helemaal klaar met die fiets. ik bykibike aangeschreven of ze fiets wilde terug nemen. na een paar dagen kreeg ik mail dat ze daar niet aan konden beginnen want de fiets was al in gebruik en in elkaar gezet.

wel konden ze de fiets repareren of ik hem even naar drachten wilde komen brengen. das een kleine 200km.
geen optie ook en volgens de consumenten bond mag dat ook niet en moet bykibike de fiets komen halen en repareren. ik moest ze een aangetekend schrijven sturen dus ik dat gedaan weer 7 euro lichter maar ja. en ze gesteld dat ze de fiets binnen 14 dgn. repareren dan wel omruilen of mijn geld terug zouden storten.

ik ben nog langs de plaatselijke fietsenmaker geweest en het tandwiel staat ten opzichte van kleine tandwiel 1,5cm uit het lood vandaar dus dat die ketting eraf loopt.


tot op heden en das nu 3 weken helemaal niets gehoord van deze oplichters.

kan dat nu zomaar? ben ik mijn geld kwijt? moet ik aangifte doen van oplichting? ik voel me echt bedonderd maar bovendien ik heb nu geen uitruk fiets en moet me goede fiets gebruiken.
wat kan ik nog meer doen dan wat ik al gedaan heb.
een radeloze brandweerman