Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 18-06-2012 22:01:34
Geldzaken & Recht

wettelijke garantie versus garantietermijn van winkelier

Ik heb een vraag over garantie buiten de garantietermijn die de verkoper heeft gegeven. stel ik heb een wasmachine gekocht. ik krijg van de verkoper een jaar garantie, maar na twee jaar gaat hij stuk. in hoeverre is er dan nog garantie op het produkt? er schijnen europese richtlijnen te zijn over dat er 2 jaar na aankoop nog garantie is. in nederland schijnt het zelfs zo te zijn dat er nog betere voorwaarden zijn voor de produkten die we hier kopen. dat er in nederland een 'levensverwachting' van een product verwacht mag worden.
maar zodra hier die vraag wordt gesteld, dan komt er een geloei en geruzie, dat die regels niet in de wet staan en dat er helemaal geen garantie meer is na het jaar dat de verkoper heeft gegeven. hoe zit dat?
klik http://www.eccnl.eu/page/nl/themas/kopen-in-de-eu#par7">hier om te begrijpen waar ik het over heb.
met andere woorden waar in de wet kan ik deze uitleg van het consumentenrecht op wettelijke garantie terugvinden.
ik hoop dat iemand (xvisx?) mij en al die anderen die er niet uitkomen kan helpen.