Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

student538
student538 - 21-06-2012 17:26:43
Garantie & Verzekeringen

Wajong-uitkering gestopt

In 2006 moest ik voor de herbeoordeling bij het uwv. ik heb een zeer positief beeld van me zelf laten tonen en de uitkering is dan ook gestopt omdat er geen genoeg beperkingen er meer waren. ik wist toen nog niet dat ik autisme spectrum stoornis had. omdat ik toch wel tegen veel problemen tegen kwam in het dagelijks leven wilde ik mij laten testen op autisme. in 2011 kwam naar voren dat ik autisme stoornis heb met compulsieve trekken. nu ik om een herziening van de wajong-uitkering had aangevraagd blijkt het uwv dit niet te honoreren. zij hadden in het verleden een vermoeden van autisme en dat wordt volgens het uwv alleen maar bevestigd en levert geen nieuwe feiten en omstandigheden op.

uit de rapportage komt naar voren dat ik trager in mijn denken ben. maar volgens het uwv wil dat niet zeggen dat je handelen dan ook vertraagd is. als gevolg van autisme ben ik sneller oververmoeid en heb ik een lange herstel tijd nodig om weer tot rust te kunnen komen. mijn vorige werkgever gaf mij om de 2 uur een pauze. ik kon de dag dan wél volhouden. echter veel werkgevers zien dat helaas niet zitten. volgens het uwv hadden zij mij in het verleden wajong-uitkering gegeven op basis dat ik vso school gevolgd heb, ze keken toen niet naar het iq.

het vinden van nieuwe feiten en omstandigheden is zeer lastig. ik heb begrepen dat het uwv dit zeer zeker gaat afwijzen. dan kun je bezwaar aanteken. maar ook dat zullen zij dan gaan afwijzen. in hoger beroep kan het uwv er 1,5 jaar over doen voordat je weer verder bent. het liefste zou ik een gedeeltelijke wajong-uitkering willen omdat ik vind dat ik wel voor een groot deel kan gaan werken. ik val nog onder de oude wajong-uitkering. wat kan ik nu nog doen? advocaat is wel erg duur. binnenkort ga ik naar psychiater toe om de fml-lijst van het uwv door te nemen. fml staat voor functie mogelijkheden lijst.

ten tijde dat ik wajong had dacht ik dat ik het allemaal zelf wel kon redden met werken. uiteindelijk is het misgegaan. omdat ik dit gedaan heb word ik geacht om goed te kunnen functioneren op de vrije arbeidsmarkt.