Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jadetje - 31-08-2012 16:02:57
Geldzaken & Recht

nalatenschap/notaris

Betreft: alleenstaande die notaris heeft aangewezen tot testamentair executeur. [testament gemaakt; gaat naar diverse goede doelen]. nu is de vraag: wie haalt het huis leeg? er zijn diverse kostbare kleine dingen die zo in de zak kunnen verdwijnen. wie controleert de notaris?
de laatste tijd 3x meegemaakt bij een erfenis, dat dure sierraden zijn verdwenen, mijn notaris zegt: wat weg is; is weg!

bij onroerende zaken en bankzaken staat alles op papier, dat is te controleren, maar roerende zaken; helpt niet dat die zijn gefotografeerd en op papier staan, de notaris zegt keihard: weg is weg.
een advies om een andere notaris te nemen heb ik niets aan, 3 notarissen zeggen: bij roerende zaken: weg is weg, of heel moeilijk.
kijk, als je nu weet wanneer je dood gaat, kan je het weggeven voor die tijd; maar om je bij de dood nog te laten bestelen, is toch wel heel luguber.
hoe is dit waterdicht te krijgen?