Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
roybr - 09-10-2012 00:08:20
Geldzaken & Recht

Huisvredebreuk? Huurbaas overlegt niets en doet inbreuk op privacy.

Hallo,

mijn huisgenoten en ik zijn al een tiental jaren bevriend en sinds 3 jaar huisgenoten. wij huren onze woning per kamer, zoals normale kamerhuur bij studenten. wij hebben een gemeenschappelijke ruimte, die we zelf gevuld hebben met onze eigen televisie, bankstellen, (spel)computers, (eet)tafels, lampen, een koelkast, een vriezer, enzovoorts.

sinds kort is 1 van onze vrienden uit de woning vertrokken en hebben we een kamer vrij. onze huurbaas zei dat we nog maar geen nieuwe huurder moesten zoeken. ze wilde graag nog afwachten wat onze exacte plannen zijn m.b.t. onze opleiding en het huren van de woning. wij weten ook dat de huurbaas het hele huis graag weer leeg wilt hebben binnen 1 jaar, zodat haar familie er kan wonen.

omdat wij er als vrienden wonen hebben wij nooit een slot op onze deuren gezet, terwijl de huurbaas hier ook niet voor gezorgd heeft (wat me wel normaal lijkt bij kamerverhuur).

vandaag werden we plotseling onaangenaam verrast. er kwam ineens een buitenlandse studente bij ons binnen. ze had vlak daarvoor de sleutels gekregen en kwam per abuis binnenwandelen om ons te vertellen dat zij de nieuwe huurster is van de vrijgekomen kamer. hier wisten wij helemaal niets van. daarom vragen wij ons af of dat is toegestaan. zonder enig overleg of aankondiging hebben wij een huisgenote gekregen die wij totaal niet kennen. niet geheel toevallig is ook dat zij een 9-maandelijks contract gekregen heeft.

behalve deze kwestie is er vorige week ook in onze gemeenschappelijke ruimte een hele buitenwand van nieuwe kozijnen voorzien. dat is op zich niet zo'n probleem, behalve dat de aankondiging daarvoor op de avond van tevoren per mail gekomen was. we hebben toen twee dagen met een aantal timmerlui die door ons huis rondliepen gezeten zonder dat wij daar enige rekening mee hebben kunnen houden.

wij vragen ons af of dit valt onder huisvredebreuk. onze relatie met de huisbaas was al niet meer zo goed, en we denken daarom dat deze ook niet het beste met ons voor heeft. maar op deze manier kan ze toch niet met onze privéspullen omgaan? het is onze vertrouwde leefomgeving waar nu heftig inbreuk op gemaakt wordt. de hele woonsituatie is nu aan banden, en wij voelen er ons erg ongemakkelijk bij.

weet iemand of dit allemaal toegestaan is? en zo niet, op welke gronden?