Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sm
smitje-85 - 17-10-2012 13:49:25
Huishouden & Energie

Te hoge jaarafrekening NUON

Hallo,
wij hebben altijd een "normaal" energieverbruik gehad die zo rond de 3000 kwh per jaar ligt.
in 2010 kregen wij in ene een jaarafrekening waarin stond dat ons verbruik in ene 15052 was dat jaar en of we even €2350.78 bij wilde betalen.
dit bedrag hebben wij betaald maar wij hadden ook meteen al contact opgenomen dat het echt niet zo kan zijn dat ons verbruik x5 is gegaan!
en wij worden vanaf toen van het kastje naar de muur gestuurd.
ons verbruik is trouwens dit jaar (2012) en vorig jaar gewoon weer rond de 3000 kwh per jaar.
wij hebben al een aantal brieven gestuurd en gebeld met de klantenservice maar krijgen elke keer weer onbeschoft en onkundig personeel aan de telefoon.
bijv. volgens de nuon moesten wij maar contact opnemen met een aantal bedrijven uit de buurt om onze meter na te komen kijken, wij die bedrijven gebeld en blijken ze helemaal niet aan die meters te mogen zitten want dat mag alleen nuon zelf!
wij hebben in ieder geval na de absurd hoge jaarafrekening een metertje gekocht om al onze apparaten te meten qua verbruik en die bleken gewoon normaal te zijn.
het probleem is dat nuon vind dat het onze fout is want wij zullen wel een verkeerde meterstand hebben doorgegeven (de meterstand is opgenomen door iemand van de nuon/liander zelf!!) en wij hebben ook gezegd dat onze meter al lang vervangen had moeten worden en dat wij denken dat daar het probleem zit maar volgens nuon is het heel normaal dat bij een "normaal" gezin het verbruik x5 (lekke vloerverwarming maar die hebben we niet of een heel jaar lang, dag en nacht heel veel gloeilampen laten branden!) gaat en dan weer terug!
wij willen heel graag overstappen naar een andere maatschappij maar zijn bang dat we dan helemaal kunnen fluiten naar ons geld.
heeft iemand tips wat we kunnen doen?