Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

la
laurens eggen - 12-01-2013 18:14:59
Auto & Vervoer

25kW of 35 kW?(motor) Onduidelijkheid overheid

Hallo kassa leden,

mijn situatie is als volgt: afgelopen november 2012 heb ik op 19 jarige leeftijd( ik wordt in februari 20) mijn rijbewijs a(licht) gehaald. hierbij mag ik(in de huidige situatie) een motor besturen van niet meer dan 25kw en na twee jaar krijg ik automatisch mijn volledig rijbewijs a(vol vermogen). maar nu veranderd er het eea.19 januari a.s. waardoor de categorieën veranderen in a1(max. 11kw) a2(max. 35kw) en a(geen beperkingen)

als ik op de website van de rijksoverheid kijk dan kom ik bij de volgende pagina uit:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/documenten-en-publicaties/brochures/2012/08/01/nieuwe-regels-voor-het-rijbewijs-a.html

als ik dan op pagina 5 van de pdf kijk ik de kolom voor de:" nieuwe situatie voor rijbewijscategorieën afgegeven voor 19-01-2013"
bij het a(beperkt/licht) rijbewijs, tevens het rijbewijs dat ik heb.
dan zou dat betekenen dat ik ná 19 januari a.s. een motor van maximaal 35 kw zou mogen besturen en na twee jaar zou dit vervallen en mag ik een motor rijden van onbeperkt vermogen.

máár, ik heb deze pagina gevonden in mijn eindeloze zoektocht voor het correcte antwoord, want hiervoor heb ik contact gehad met de politie, het cbr, knmv(koninklijke nederlandse motorrijtuigen vereniging) en nog enkele andere mensen. en zij geven allemaal verschillende antwoorden. de politie en het cbr zeggen beide dat ik ook na 19 januari nog steeds maar 25 kw mag rijden. maar de knmv(waar ik ook mijn motor ga laten verzekeren) zegt dat ik vanaf de 19e januari een motor van 35kw mag besturen... op de vraag of zij voor mij ook een 35 kw motor verzekeren na de 19e januari was het antwoord: "ja, want wij verzekeren alleen als dit wettelijk toegestaan is"

dit onderwerp is ook ter sprake gekomen op een ander forum(niet het originele topic): http://www.transalpclub.nl/forumrc2/index.php?topic=9241.0

op dit moment heb ik een motor gekocht en deze wordt komende week teruggezet in vermogen naar 35kw (oorspronkelijk 39kw)
de doorslag van mijn twijfel(die nu nog steeds niet weg is) is gegeven door de pagina's van de rijksoverheid, ik mag aannemen dat deze informatie correct is lijkt me.

zou u mij hierin kunnen helpen?

bvd.

met vriendelijke groet,

laurens eggen